χριστινα κ. μπενεκη

Χριστίνα Μπενέκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Τουρισμού
+30 26450 23241
+30 26450 26654

Η Δρ. Χριστίνα Μπενέκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Μαθηματικά-Στατιστική του Τμήματος Τουρισμού της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου με έδρα την Κέρκυρα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με έδρα τη Λευκάδα για 5 ακ. έτη (1.9.2013 -31.8.2017 & 8.9.2017- 12.7.2018).

Σπούδασε μαθηματικά στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών (υποτροφίες επίδοσης ΙΚΥ). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Θεωρητικά Μαθηματικά στο ίδιο Τμήμα (βαθμός Άριστα). Στο Πανεπιστήμιο Πατρών επίσης εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην περιοχή της Διαφορικής Γεωμετρίας και ειδικότερα στο πεδίο του χαρακτηρισμού πολλαπλοτήτων Kahler με τη βοήθεια μικρών γεωδαισιακών κυλίνδρων (υποτροφία ΙΚΥ). 

Διετέλεσε Επισκέπτρια Λέκτορας στο State University of New York (SUNY) at New Paltz, NY (Department of Mathematics, School of Business). Δίδαξε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.) του Παραρτήματος Πατρών, στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του πρώην Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και στο University of Bournemouth, UK (The Business School), όπου είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Dr. H. Hassani, διεθνούς φήμης αναγνωρισμένο ερευνητή σε μεθόδους ανάλυσης δεδομένων. Από 1/10/2013 διδάσκει ως μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΟ & αγγλόφωνο MBA).

Υπήρξε Συντονίστρια του Εργαστηρίου του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας (1/10/2008 – 30/6/2010) των Ιδρυμάτων Λαμπράκη, Ευγενίδου, Φ. Κωστόπουλου, Λεβέντη, Μποδοσάκη, Σταύρος Νιάρχος, του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης και του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης καθώς και Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (1/11/2010 – 15/10/2012) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Επίσης, συνεργάστηκε με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για τη συγγραφή μελετών σε θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία (2013), ενώ από τον Μάιο του 2016 συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Λευκάδας σε θέματα τουρισμού και ταξιδιωτικής έρευνας. Υπήρξε μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας καθώς επίσης διατέλεσε Αντιπρόεδρος (από τον Μάρτιο του 2016) και ασκεί μέχρι και σήμερα χρέη Πρόεδρου, κατόπιν εκλογών στις 28.6.2018, της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Υπήρξε η Επιστημονική Υπεύθυνη της Δράσης ΕΣΠΑ «Θερινό Σχολείο στη Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης με έμφαση στα Νέα Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας», συμμετείχε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Δράση ΕΣΠΑ «Εξάλειψη ψηφιακού χάσματος μεταξύ ηπειρωτικών και νησιωτικών περιοχών», ενώ παράλληλα είχε υπό την επίβλεψή της και την παρακολούθηση της εξέλιξης της πορείας του φυσικού αντικειμένου στο σύνολο όλων των δράσεων (ΕΣΠΑ) που ελάμβαναν χώρα στην Κεφαλονιά (Διοίκηση και Διαχείριση Προγράμματος – Συντονίστρια Παραρτήματος Κεφαλονιάς). Επιπρόσθετα συμμετείχε σε παραδοτέο του Έργου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τίτλο «Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας και την εκτίμηση των οικονομικών επιπτώσεων στις τοπικές αγορές».