Πρακτικές Ασκήσεις

1

Οι φοιτητές που πρόκειται να ξεκινήσουν Πρακτική Άσκηση κατά το Χειμερινό Εξάμηνο 2021-22 , καλούνται να ενημερωθούν από τον Οδηγό Πρακτικής Άσκησης για τις προϋποθέσεις έναρξης , τον τρόπο αμοιβής και ασφάλισης κλπ. 

Οι φοιτητές μπορούν να κάνουν άμεσα αίτηση πρακτικής άσκησης , ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψουν να κάνουν δήλωση Χειμερινού Εξαμήνου όταν βγει σχετική ανακοίνωση και να δηλώσουν την Πρακτική Άσκηση. Δείτε εδώ πώς να συνδεθείτε στο νέο ηλεκτρονικό φοιτητολόγιο “ΔΙΑΣ”  μέσω του οποίου θα γίνονται πλέον και οι δηλώσεις εξαμήνων. 

2

Φοιτητές που επιθυμούν να διεξάγουν Πρακτική Άσκηση με επιδότηση ΕΣΠΑ κατά το Χειμερινό  Εξάμηνο 2021-22. 

Η Πρακτική Άσκηση μέσω ΕΣΠΑ για το χειμερινό εξάμηνο του Ακαδ. Έτους 2021-2022 θα ξεκινήσει την 1 Νοεμβρίου 2021 και οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν από τους φοιτητές στο διάστημα 16/09/21 – 01/10/21.

  1. Πρόσκληση Πρακτικών Ασκήσεων ΕΣΠΑ  Χειμερινού Εξαμήνου 2021-2022
  2. Έντυπο Ε01
  3. Έντυπο Ε03
  4. Οδηγίες για το ΑΤΛΑΣ για τους φοιτητές 
  5. Οδηγίες για το ΑΤΛΑΣ για τους Φορείς Υποδοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ μπορείτε να απευθύνεστε στο e-mail: internshippstei@ionio.gr

Ιστοσελίδα: http://praktikiteiion.ionio.gr/

Facebook: Γραφείο Πρακτικής Άσκησης πρώην ΤΕΙ Ιονίου μέσω ΕΣΠΑ

 

3

Φοιτητές που σκοπεύουν να ξεκινήσουν Πρακτική Άσκηση το Χειμερινό Εξάμηνο του 2021-22 με επιδότηση ΟΑΕΔ .

Nα προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης Πρακτικής Άσκησης,  συμπληρώνοντας το έντυπο αίτησης και αποστέλλοντας το στο e-mail της γραμματείας του Τμήματος: gramdev@ionio.gr

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 16/9/2021 – 31/10/2021. 

Ενάρξεις Πρακτικών Ασκήσεων με επιδότηση ΟΑΕΔ για το Χειμερινό Εξάμηνο θα είναι δυνατή μέχρι και Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 (εφόσον έχουν υποβληθεί εγκαίρως  – δηλαδή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021) από τον φοιτητή και την εταιρεία τα απαραίτητα έγγραφα). 

Μέτρα Ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται από τους φοιτητές που διεξάγουν Πρακτική Άσκηση με Φυσική Παρουσία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (17/9/2021) για το πρωτόκολλο λειτουργίας των Πανεπιστημίων: 

Η διενέργεια πρακτικής άσκησης φοιτητών κάθε κύκλου σπουδών με φυσική παρουσία σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ειδικότερα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τους όρους που ισχύουν ανά φορέα για τους λοιπούς εργαζομένους.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

 

Σύντομος Οδηγός Πρακτικής Άσκησης

Στον οδηγό υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές κατά τη διεξαγωγή της Πρακτικής Άσκησης σχετικά με τις προϋποθέσεις, την αμοιβή, την ασφάλιση, τη συμπλήρωση του Βιβλίου Πρακτικής Άσκησης και τη διαδικασία ολοκλήρωσης της Πρακτικής Άσκησης.

Κατεβάστε τον Οδηγό

 

Φορείς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για απασχόληση φοιτητών

Στην ακόλουθη λίστα μπορείτε να δείτε στοιχεία για φορείς που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για απασχόληση φοιτητών για Πρακτική Άσκηση. Εκτός από τους φορείς που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον το τρέχον εξάμηνο πιθανό είναι να ενδιαφέρονται ακόμη και φορείς που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον σε παλαιότερα εξάμηνα. 

Σημείωση: Το Τμήμα δε σχετίζεται με κανέναν τρόπο με οποιονδήποτε από τους φορείς που περιλαμβάνονται στην ακόλουθη λίστα. Η επιλογή φορέα για την Πρακτική Άσκηση ανήκει στον φοιτητή και η λίστα υπάρχει καθαρά για διευκόλυνση των φοιτητών που αναζητούν φορέα διεξαγωγής Πρακτικής Άσκησης. 

Δείτε τη λίστα 

Οι φοιτητές μπορούν να αναζητούν θέσεις Πρακτικής και στο σύστημα ΑΤΛΑΣ στο οποίο έχουν πρόσβαση με τους κωδικούς του φοιτητολογίου (ΟΜΗΡΟΣ) αφού κάνουν τη σχετική διαδικασία εγγραφής τους στο σύστημα. 

Ανακοινώσεις σχετικές με την Πρακτική Άσκηση

Πρακτικές Ασκήσεις Χειμ. Εξαμήνου 2021-22

Καλούνται οι φοιτητές που πρόκειται να κάνουν την Πρακτική τους Άσκηση κατά το Χειμερινό Εξάμηνο 2021-22 να ενημερωθούν για τη διαδικασία έναρξης από τη σχετική σελίδα.  Η σελίδα με το ...

Ενημέρωση για έναρξη Πρακτικών Ασκήσεων ΕΑΡ. Εξαμήνου 2020-21

Πρακτικές Ασκήσεις για το Εαρινό Εξάμηνο 2020-21 μπορούν πλέον να διεξάγονται μόνο με επιδότηση ΟΑΕΔ καθώς η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων Πρακτικής Άσκησης μέσω ΕΣΠΑ έχει παρέλθει (από 11 Ιουνίου) ...

Έναρξη Πρακτικών Ασκήσεων ΕΣΠΑ Εαρ. Εξαμήνου 2020-21

Ανακοινώνεται η έναρξη Πρακτικών Ασκήσεων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για το Εαρινό Εξάμηνο 2020-21. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα των Πρακτικών Ασκήσεων του Ιστότοπου: http://rd.ionio.gr/internship ...

Έναρξη Πρακτικών Ασκήσεων με Φυσική Παρουσία

Εν όψει της έναρξης Πρακτικών Ασκήσεων με φυσική παρουσία, καλούνται οι φοιτητές να προχωρήσουν στις ακόλουθες ενέργειες:    1. Φοιτητές που είχαν ξεκινήσει την Πρακτική τους Άσκηση το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-21 και σταμάτησαν στις ...

Υποβολή αιτήσεων Πρακτικής Άσκησης Εαρ. Εξαμήνου 2020-21

Οι φοιτητές που προτίθενται να κάνουν την Πρακτική τους Άσκηση κατά το Εαρινό Εξάμηνο 2020-21 καλούνται να υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Δεδομένου ότι εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή Πρακτικών Ασκήσεων ...